پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی

EN | FA

مرکز تحقیقاتی و تولید نیمه صنعتی افزودنی های غذایی

سه شنبه ، 10 مهر 1397

با توجه به تعداد زیاد واحدهای صنایع غذایی مصرف کننده رنگ، پتانسیل بالای منابع طبیعی بالقوه جهت استخراج مواد رنگی، عدم وجود واحدهای تولید کننده رنگ‌های طبیعی در کشور، بالا بودن قیمت رنگ های طبیعی وارداتی و به موازات آن خروج ارز فراوان از این طریق، اهمیت رنگ های طبیعی از دیدگاه سلامت عمومی، وجود شرایط تحریم، تاکید و الزام اداره استاندارد به مصرف رنگ های طبیعی در برخی محصولات غذایی از جمله اسنک ها و .... دستیابی به دانش فنی استخراج رنگ های طبیعی در کشور امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر می­باشد. از این رو پروژه کلان تولید رنگ­های طبیعی خوراکی در قالب 14 پروژه کوچک در جهاد دانشگاهی مشهد انجام شد و پیاده سازی تولید این رنگ­ها در مقیاس نیمه صنعتی (پایلوت) در دستور کار قرار گرفت تا پس از تکمیل سبد کالا قابل انتقال به صنعت و تولید در مقیاس تجاری باشد.

ویژگی­ ها و مزایا

  • توانایی استخراج رنگدانه با کاربرد غذایی، دارویی و صنعتی از منابع بیولوژیکی
  • امکان سنتز و تولید سایر فراورده­ های شیمیایی علاوه بر رنگدانه­ های گیاهی
  • توانایی استخراج انواع عصاره، اسانس و افزودنی­های غذایی، دارویی وصنعتی
  • امکان عصاره ­گیری در دماهای پایین و تولید محصول با کیفیت بسیار بالا
  • امکان استفاده ازتجهیزات موجود درسیستم پایلوت به صورت جداگانه، درصورت نیاز به مرحله خاصی ازفرآیند