کلروفیلین مس مقاوم به اسید

یکی از مشکلات عمده استفاده از افزودنی های غذایی و از جمله رنگ ها، پایداری آن ها در شرایط مختلف می باشد. رنگدانه های طبیعی کلروفیلین مس معمولا در pH اسیدی نوشیدنی ها رسوب می کنند و سرعت این رسوب وابسته به غلظت رنگدانه مصرفی می باشد؛ به گونه ای که اگر میزان کلروفیلین مصرفی اندک باشد، این رسوب طی زمان آشکار می شود و اگر میزان رنگدانه مصرفی زیاد باشد، بلافاصه پس از افزودن به محصول، دوفاز شدن رنگ مشاهده می گردد. این مساله در رنگدانه های کلروفیلین مس وارداتی نیز مشاهده می شود و به عنوان یکی از عیب های اصلی آن به حساب می آید. دکتر حامد صابریان، عضو هیات علمی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی به عنوان مجری طرح پژوهشی “تولید نیمه صنعتی کلروفیل”، موفق به رفع این مشکل از طریق تغییر شرایط تولید و همچنین واکنش های اصلاحی گردید. به گفته ایشان، رنگدانه کلروفیلین مس پایدارشده حتی قابلیت استفاده در محصولات با pH بسیار پایین مانند آب‎لیمو را دارا می باشد. گفتنی است که رنگدانه مقاوم به اسید، تجاری شده است و آماده عرضه به صنایع و کارخانجات می باشد. علاوه بر این، با استفاده از دانش فنی کسب شده، اصلاح کلروفیلین های ناپایدار در برابر اسید که در بازار موجود هستند، به راحتی امکان پذیر است.