معرفی پژوهشکده مواد و صنایع غذایی
استان خراسان رضوی از مهمترين قطبهاي صنايع غذايي كشور شناخته ميشود به طوري كه پس از صنعت نساجي، صنعت غذا بزرگترين صنعت استان محسوب ميشود. از سويي مواد غذايي از ضروريترين نيازهاي انسان است و تأمين مقدار كافي با كيفيت و ايمني مناسب آن از دغدغههاي اصلي جوامع از جمله کشور ما است. به همین دلیل فناوری تولید مواد غذايي به يكي از زمينههاي مهم و پيشرفته تحقيق و پژوهش در جهان امروز تبديل شده است. به دلایل مذکور و با توجه به اولویت بندی انجام شده در جهاددانشگاهی کشور، این زمینه در دهه 70 به سازمان جهاددانشگاهی استان خراسان رضوی، واگذارشد و پژوهشکده علوم و فناوري مواد غذايي جهاددانشگاهی در سال 1386 تاسيس گردید. پژوهشکده علوم و فناوري مواد غذايي در حال حاضر از سه گروه پژوهشي «فرآوري مواد غذايي»، «کيفيت و ايمني مواد غذايي» و «افزودنی های غذايي» داراي موافقت قطعي برخوردار است. همچنين پژوهشکده، موفق به اخذ موافقت قطعی از وزارت علوم، تحقيقات و فناوری شده است.
معرفی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی
استان خراسان رضوی از مهمترین قطبهای کشاورزی و صنایع غذایی كشور به شمار میرود به طوری که این صنعت نقش اساسی در اشتغال و اقتصاد استان دارد. از سویی، امنیت غذایی از ضروریترین نیازهای انسان است و تأمین مقدار كافی با كیفیت و ایمنی مناسب مواد غذایی از دغدغههای اصلی جوامع از جمله کشور ما محسوب میشود. بر این اساس، فناوری تولید مواد غذایی به یكی از زمینههای مهم و پیشرفته تحقیق و پژوهش در جهان امروز تبدیل شده است. بنابراین جهاددانشگاهی خراسان رضوی از سال 1369 فعالیت خود را در زمینه پژوهشهای کاربردی صنایع غذایی در قالب گروه کشاورزی آغاز کرد. با توسعه این فعالیتها و تاسیس سه گروه پژوهشی فرآوری مواد غذایی، کیفیت و ایمنی مواد غذایی و افزودنیهای غذایی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی در سال 1386 تاسیس و موافقت قطعی آن از جهاددانشگاهی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اخذ گردید. این پژوهشکده در حال حاضر مرکز اصلی فعالیتهای پژوهشی صنایع غذایی در سازمان جهاددانشگاهی است.