افزایش عملکرد ایمنی بدن با کورکومین؛

وی تصریح کرد: کورکومین، یک پلی‌فنل هیدروفوب مشتق‌شده از ریزوم گیاه زردچوبه   (Curcuma longa L.) است. بر اساس تحقیقات انجام‌شده کورکومین علاوه بر رنگ‌دهی دارای اثرات بیولوژیکی قابل توجهی از جمله ضدویروسی، آنتی‌اکسیدانی، ضدسرطانی، کاهش سطح کلسترول خون و کبد، افزایش عملکرد ایمنی بدن، جلوگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی، جلوگیری از آسیب غشاءهای زیستی در مقابل پراکسیداسیون، خاصیت ضدالتهابی و کاهش آرتروز روماتیسمی و حفاظت در مقابل بیماری آلزایمر است.

وی ادامه داد: با توجه به اثرات بیولوژیکی کورکومین و نیاز مبرم صنایع دارویی و غذایی کشور به این ترکیب، از سال 1387 پژوهش‌ها و تحقیقات متعددی در این زمینه در پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی آغاز شده و در سال 1390 دانش فنی تولید و استخراج رنگ طبیعی کورکومین و پایدارسازی آن به روش انکپسولاسیون کسب گردید.

دکتر بلوریان ادامه داد:  انکپسولاسیون، به عنوان یک روش امیدبخش برای محافظت از ترکیبات زیست فعّال مطرح بوده که می‌تواند این ترکیبات را در شرایط نامناسب محیطی محافظت نموده و ویژگی‌های نامطلوب آنها را بهبود بخشیده یا رفع نماید. با توجه به ماهیت چربی دوستی کورکومین و حلالیت کم آن در فاز آبی، جذب خوراکی این ماده در فرم‌های معمول خوراکی مانند پودر، کپسول و قرص، بسیار پائین است. به منظور افزایش حلالیت آن در محیط آبی و افزایش پایداری و جذب این ترکیب در سیستم گوارشی از نانوانکپسولاسیون و تولید نانوحامل‌ها به عنوان ناقل‌هایی برای کورکومین استفاده شد.

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: در حال حاضر دانش تولید فرمول‌های مختلف کورکومین به صورت محلول در آب، محلول در روغن در پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی موجود بوده که دارای کاربردهای گسترده در صنایع مختلف غذایی داخل و خارج کشور به ویژه صنایعی نظیر تولید فرآورده‌های اکسترودشده، اسنک‌ها، ماکارونی، روغن، آبمیوه‌ها، نوشابه، فراورده‌های گوشتی و … است.

وی عنوان کرد: در خصوص تولید اشکال مختلف دارویی کورکومین نظیر قرص و کپسول، این آمادگی وجود دارد تا با همکاری صنایع دارویی کشور، دانش‌فنی‌های بدست آمده در مقیاس انبوه تولید و بتوانیم در آینده بخش عمده‌ای از نیاز کشور را تامین نماییم.

به گفته وی، خودکفایی در تولید فرمول‌های مختلف کورکومین، علاوه بر اینکه می‌تواند محرک استفاده هرچه بیشتر از این ترکیب طبیعی و سلامتی بخش باشد، از خروج سرمایه‌های ارزی کشور جلوگیری نموده و در زمینه کارآفرینی برای جامعه متخصصین صنایع غذایی موثر می‌باشد.