بافت سنجی مواد غذایی

بافت یک اصطلاح چند بعدی بوده و طبق تعریف سازمان جهانی استاندارد، شامل تمامی خصوصیات رئولوژیکی و ساختاری (هندسی و سطحی) یک محصول غذایی است که توسط گیرنده ‏های مکانیکی، لامسه ‏ای، و در زمان مناسب توسط گیرنده ‏های چشمی و شنیداری قابل درک می باشد. برای خصوصیات بافتی نیز تعریفی ارائه گردیده است: خواص بافتی یک ماده غذایی، گروهی از خصوصیات فیزیکی بوده که از عناصر ساختاری ماده غذایی نشات گرفته، عمدتا با احساس لامسه درک شده و با تغییرشکل، از هم گسیختگی و جریان ماده غذایی تحت نیرو، مرتبط  گردیده و بطور واقعی با توابع جرم، زمان و فاصله اندازه گیری می‏شود. متداولترین ابزارهای اندازه‏ گیری بافت، ابزارهای اندازه گیری‏ کننده نیرو هستند.  به دلیل گوناگونی ابزارهای اندازه ‏گیری، آنها را به زیر بخشهایی تفکیک می‏کنند: الف) شکست ب) تراکم-اکستروژن ج) برشی  د) تراکمی  ه) کششی و) پیچشی  ز) خمشی و شکستی و ح) تغییر شکل .
پژوهشکده علوم وفناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی با برخورداری از بافت سنج (Texture analyzer ) و انواع پروب آماده است انواع مختلف آزمون های بافت از جمله آنالیز پروفایل بافت (تی پی ای)، نفوذ، برش، اکستنسوگرافی، بک اکستروژن، کرامر، برش پذیری و ... را به انجام رساند .

پروب وایر
آزمون كشش خمیر و گلوتن
پروب مخروطی
پروب چیپس ‍ و محصولات ترد
پروب برای آزمونهای فشردن
آزمون سفتی نان
كرامر
پروب تیغ برشی knife
چسبندگی خمیر
اتاوا
میله ای تخت (پانچر)
پروب تری پویینت بند
پروب وارنر براتزلر
بلوم ژل
پروب نودل و رشته
پروب توپی
پروب شبیه ساز جويدن Volodkevich-bite-test
بك اكستروژن
پروب كشش (ف‍یلم)
پروب استوانه ای
بافت سنج TA Plus
 
فیكسچر مخصوص تعیین سفتی محصولات كشاورزی (نخود، لوبیا و ...) 18 خانه

 

 

پروب كشش TG25

مشهد مقدس، ميدان آزادي، پرديس دانشگاه، جهاددانشگاهي، طبقه اول

تلفن: 05138841365

 
 
 
 
Copyright © 2012-2015 JDM All Rights Reserved